Skip to main content
waar gastvrijheid vanzelfsprekend is

Ontdekken in Lochem en omgeving

NIEUW – Likeur Hooiplukker

Wij hebben zelf een likeur gebrandt en vernoemd naar de beroemde Lochemse Poorters Jan die in 1590 bij de poort van de Smeestraat alarm sloeg. Zo wist hij de Spaanse soldaten te verjagen uit Lochem.
Het likeur is samengesteld door Lochemse ondernemers. Een mooie samenwerking tussen de Mitra Lochem en  Hart van Lochem. Te bestellen via Mitra Lochem. 


Lochem in de Achterhoek

Gemeente Lochem, 11 dorpen en één stad in de Achterhoek. Mooie wandel- en fietspaden doorkruizen bossen, buurtschappen en weilanden. Historische bezienswaardigheden, authentieke boerderijen, musea, moderne kunst en levendige dorpskernen wisselen elkaar af. Gastvrijheid en plezier, voor iedereen wat te doen.


Keidagen Lochem

Elk jaar tijdens Hemelvaart 5 dagen kermis! Op de markt de buggy’s, de botsauto’s en de snoepkraam. Het is nog zo ouderwet gezellige kermis, zoals het hoort. Op de kleine markt een tent met een overvol programma met muziek voor ieder wat wils! En daar zijn wij trots op. 


Stadswandeling Lochem

Zijn de kogels in de kerk je wel eens opgevallen? Ontdek Lochem te voet want er is genoeg te zien in het historische centrum. Leer tijdens een wandeltocht onder leiding van een gids de mooiste pareltjes kennen.  Reserveren kan bij VVV Lochem.


Bleekhuisje en kruidentuin De Bleike
Kruidentuin De Bleike aan de gracht in Lochem is een prachtige kruidentuin. Op deze plek waar vroeger de was lag te bleken, groeien nu zo’n 200 verschillende soorten kruiden. De tuin is altijd open om doorheen te wandelen. Het 17e eeuwse vakwerkhuisje (rijksmonument) wordt in de volksmond vaak onterecht het pesthuisje genoemd. 

Staring Koepel

Theekoepel is gebouwd door de jongste dochter van de dichter A.C.W. Staring. De koepel staat langs de Berkel. Het kleine vertrek waar de thee werd gedronken, ligt op de eerste verdieping. Zo konden Constantia en haar vriendinnen genieten van de rust en van een fraai uitzicht. Het koepeltje is alleen te bereiken via een voetveer, waarmee je jezelf naar de overkant van de Berkel kunt trekken.


Museum More

Museum MORE is het grootste museum voor modern realisme in Nederland. Van 20e-eeuwse meesters tot hedendaagse realisten en jong aanstormend talent. Met twee adembenemende musea in de Achterhoek: Museum MORE in Gorssel en Museum More in Ruurlo. Open van dinsdag t/m zondag.


Blues rond de kerk

Jaarlijks terug kerend event. Twee podia rond de Gudula kerk in Lochem met diverse Jazz optredens. Blues Rond de kerk. 


Uit eten in Lochem?

In Lochem hebben we smaakvolle adresjes genoeg. Hollandse pot, verse patat of een heerlijk uitgebreid diner. Beleef, proef en geniet!


Wat er nog meer te doen is? 

Aan de overkant van onze B&B vind je de VVV Lochem. Loop er gerust eens binnen en kijk en vraag wat er nog meer te doen in. Op de website van de VVV is ook een  VVV Inspiratiekrant. Heb je vragen, wil je iets bestellen of reserveren, neem dan contact met op met het VVV Lochem. Ze helpen je graag!